31 شهریور 1403

  • 1398/09/16
  • - تعداد بازدید: 111
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تاکید بر نقش مهم آموزش و ارتقای سطح آگاهی کارکنان

تاکید بر نقش مهم آموزش و ارتقای سطح آگاهی کارکنان حوزه سلامت در پیشگیری از ابتلا به ایدز در فراشبند

.

همزمان با هفته اطلاع رسانی ایدز، نشست هماهنگی روز جهانی ایدز، با حضور کارشناسان و کاردانان واحدهای مختلف شبکه بهداشت و درمان فراشبند و با هدف ارتقای آگاهی کارکنان و آشنایی آنها با راه های پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان و حمایت از مبتلایان به ایدز در شبکه بهداشت و درمان فراشبند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان با بیان شعار هفته اطلاع رسانی ایدز با عنوان «همه در یک کشتی نشسته ایم»، بر نقش مهم آموزش و ارتقای سطح آگاهی کارکنان در پیشگیری از ایدز تاکید کرد و گفت: در حال حاضر، ایدز نخستین عامل مرگ و میر در ناحیه زیر صحرای آفریقا و چهارمین عامل مرگ ناشی از بیماری های عفونی در سطح جهان است.

«شادپور شهریاری» آموزش و اطلاع رسانی را به عنوان یکی از مهم ترین استراتژی های پیشگیری از ایدز عنوان کرد و گفت: هفته اطلاع رسانی ایدز، فرصتی مناسب برای پرداختن به این امر مهم و جلب حمایت سیاستگذاران، مسئولان و جامعه، برای حرکتی تاثیرگذار برای کنترل ایدز است.

او افزود: بدون توجه به وجود رفتارهای پرخطر در سابقه بیمار، 9 نفر از هر 10 نفر بیمار مبتلا به HIV چیزی از بیماری خود نمی دانند و سالم به نظر می رسند.

شهریاری با اشاره به اینکه ایدز درمان و واکسن ندارد، افزود: این بیماری با آموزش، شناخت و جلوگیری از رفتارهای پرخطر قابل پیشگیری است.

این کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر، بهترین راه پیشگیری از ایدز را افزایش سطح آگاهی و آموزش در جامعه و محیط های اجتماعی دانست و گفت: برنامه‌های آموزشی از عوامل اصلی در پیشگیری از انتشار و آلوده شدن کارکنان به ویروس «اچ آی وی» به شمار می‌آیند.

او با اشاره به اینکه آنچه شما را در معرض خطر آلودگی به ویروس ایدز قرار می‌دهد رفتارهای پرخطر است، تاکید کرد: با پرهیز از راه‌های انتقال؛ زندگی کردن و کار کردن در کنار یک فرد آلوده به ایدز خطرناک نیست.

شهریاری با بیان اینکه این بیماری در حال حاضر واکسن و درمان موثر ندارد، تنها راه مبارزه با این بیماری و پیشگیری از گسترش آن را آموزش بهداشت، شناخت و راه‌های انتقال و روش‌های پیشگیری از بیماری برشمرد.

او افزود: کارکنان بهداشت و درمان باید از پشتوانه علمی برخوردار باشند تا بتوانند نقش حساس خویش را در استفاده از فرصت های آموزشی مناسب و نیز انجام فعالیت هایی که موجب ارتقای سلامت جامعه می شود، به خوبی ایفا کنند.

این کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر، با اشاره به اینکه ویروس HIVتنها در گلبول سفید زنده است و در خارج از بدن و بدون دسترسی به خون و مواد بیولوژیک قادر به ادامه حیات نیست و به ناچار باید از راهی وارد شود که بتواند به گلبول سفید دست یابد، اظهار داشت: تزریق خون و فرآوردهای آلوده، تزریق با سرنگ آلوده، استفاده از وسائل تیز و برنده غیر استریل، تماس های جنسی مشکوک و انتقال از مادر به کودک از جمله راههای انتقال این بیماری است.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 15044
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید